nekem is kell egy ilyen

csináltam egy bloggot, csak azért, hogy gizdázhassak, hogy nekem is van ilyen! :):):) olyan dolgokat teszek föl ide, amik nekem tetszenek, és azon egyszerű oknál fogva, hogy egy helyen legyen minden amit szeretek... kicsit önző vagyok mi? :):) ha van jó kis sztorid, vagy képed, amit szívesen látnál itt küld ide: nekemiskellegyilyen@vipmail.hu

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Címkék

állatok (6) állatos (7) baba (1) babona (2) bagolykő (1) bean (1) cigánykérdés (5) csajos (7) csütörtök (19) cuki (18) darwindíj (5) édes (1) emlék (7) érdekes (27) esküvő (1) feminista (18) feministacsütörtök (13) film (1) gondolatok (16) gyerek (3) hagyomány (21) hangok (4) hétfő (8) himnusz (1) iskola (2) karinthy (25) kedd (14) kép (7) képek (46) kesergés (2) közlemény (20) kutyák (5) kv (1) magyarság (34) megemlékezés (5) mese (1) mondások (6) múlt (16) munkahely (5) okosságok (34) pasiknak (2) péntek (11) politika (5) rágó (1) régi (5) rendőr (1) soványság (2) szeged (1) szép (16) szerda (8) szerelem (1) szex (4) tanulás (53) torták (1) ünnep (5) utczalány (1) üzenet (33) valóvilág (103) vicc (380) vicces (466) wicczzek (28) Címkefelhő

Iwiw adatlap – Kezdőknek és haladóknak (kölcsönvett!)

2008.03.11. 14:37 - menzi..:)

Címkék: tanulás közlemény okosságok üzenet valóvilág

Megpróbálom összefoglalni, miként kell kitölteni az Iwiw adatlapot, hogy ne vonjanak le rólad nem valós következtetéseket mások, a beírt szövegek alapján. Most lehet mondani, hogy „kit érdekel”, de a hozzászólásokból jól tudjuk, sokszor bizony a munkaadó cégek is megnézik az iwiw oldalait, bármennyire is feleslegesnek tartjuk. Ha másért nem, akkor azért figyeljünk oda, mert ismerőseink furcsán gondolkodhatnak rólunk, amennyiben nem tartjuk be az alapvető szabályokat. Lássuk akkor. A következő tanácsok csak azokra vonatkoznak, akik normálisan szeretnék használni a közösségi oldalt, és szeretnének értelmes ember képet nyújtani magukról. A többieknek felesleges tovább olvasni.

http://mover.blog.hu/2008/02/19/iwiw_adatlap_kezdoknek_es_haladoknak

 

Név: Ide a neved kell, ami az azonosító okmányodban szerepel. Egyáltalán nem minősül jópofa dolognak sok „A” betűvel, szívecskével vagy egyéb szimbólummal feltölteni ezt a rovatot, csak azért, hogy a sor elején szerepelj. Ezek írástudatlanok részéről elnézhető dolgok, de ők meg nem használnak Iwiw-et.

Születési név: Emberek! Ez nem születési ÉV, hanem születési NÉV! Tehát ide rossz, ha egy évszámot írsz, még rosszabb, ha komplett születési dátumot hónappal és nappal. Ez utóbbi egyik esetben sem lenne jó. A rovatnak szinte kizárólag hölgyek esetében van értelme. Persze kivételek is vannak, mint a névváltoztatás, pl. mert valaki a feleség családi nevét is felvette. Nem kell beírni mások számára, hogy ide a név kell, ők úgy sem értik, míg maguk rá nem jönnek.

Becenév: Ide az kellene, ahogy szólítani szoktak az ismerősök úgy a mindennapok során. A Killer, Shotgun és társai akkor jók, ha a kedves barátaid és rokonaid is ezen szólítanak.

Titulus: Nem kötelező kitölteni, és rossz poén, ha 8 általános mellett ide beraksz egy Dr. jelzőt. A főorvos az nem titulus.

Ország, város: Az ország és város, ahol most élsz. Nem az a hely, ahol szeretnél lakni vagy laktál 10 évvel ezelőtt. Gondolom sejthető, hogy ide szegénységi bizonyítvány kiválasztani Bhutánt, Kirgiztánt és New Yorkot, kivéve, ha tényleg ott éled mindennapjaid. Sőt a Kuba sem jön be, még akkor se, ha egy Havanna lakótelepi panelban laksz. Ráadásul ezzel csökkented az esélyét, hogy ismerős rád találjon.

Nem: Néz be a lábad közé, és biológia ismereteid alapján kategorizáld magad. Nem jópofa dolog az ellenkező nemet kiválasztani, ráadásul félreérthető információt adhat nemi identitásodról is.

Családi állapot: Illik aktuálisan tartani, mert kevesebb félreértést szül. Főleg társat keresőknél rossz, ha a jövendőbeli kapcsolat itt poénosan az elvált jelzőt találja, miközben az illető házas sem volt. Rossz poén 14 éveseknek az özvegy megjelölés.

Magamról: Ide ugyan lehet vers vagy dalszöveg idézetet rakni, de azt nagyon körültekintően kell megválasztani. Angol dalszöveg idézet rossz dolog, ha nem tudjuk, mi van benne, mert esetleg bekerül olyasmi, amivel nem értünk egyet. Inkább tényleg néhány szót magunkról és életünkről írjunk. Az „aki ismer úgy is tudja”, vagy az „írj és elmondom” szöveg nem túlságosan bejövő, erős irritáló hatást vált ki. Sokkal jobb volna néhány informatívabb adatot írj be.

Anyanyelv: Kéretik megjelölni a helyeset, bár ebben nem szokott gond lenni

Egyéb beszélt nyelv: Paraszt dolognak számít egzotikus nyelvek megjelölése, kivéve, ha esetlegesen tényleg beszéled őket. Valós nyelvtudást tüntessünk fel, mert kellemetlen lehet, hogy az ez alapján megkapott állásajánlatot nem tudjuk elvállalni, mert kamuztunk. Egyébként is hazugság beírni olyan nyelvet, amiből a pohár víz kérése szinten vagyunk. Érthető? Beszélt nyelv.

Születésnap: A legtöbben jól töltik ki, de szintén nem vall értelmes emberre a valóságtól eltérő időpont megjelölése sem. 30 év feletti nőknél is ajánlatos kitölteni valós adattal. Ez utóbbit az sem ellensúlyozza, ha szándékosan a 20-as éveink közepén készült fotó a fő képünk.

Kisállatok: Ide bármit be lehet írni, nevével, fajtájával együtt. Kerüljük az elefánt, oroszlán és egyéb egzotikus állatok beírását, azok egyébként sem kicsik. Azt is fontos megjegyeznünk, hogy a nagyszülők által a tanyán tartott kecske sem tartozik a mi állataink közé. Becsületes eljárásmód azokat beírni, amik tényleg mikrokörnyezetünkbe tartoznak. Az öcsém, húgom, férjem beírás mellőzendő.

Ezt csinálom, amikor dolgozom: Nem megadni semmit rossz következtetéseket von maga után, mert ettől mindenki azt hiszi, hogy rossz munkád van vagy utálod, vagy mindkettő. Sajnos sokak rossz tapasztalata, hogy a munka alapján elkezdik őket ismerősök zaklatni, hogy nem tud-e valami jó állást. Esetleg irigyebbek utálnak minket érte, mert jó munkánk van. Ha te ilyen vagy, egyiket se tedd ismerősöddel, hogy aztán mérgében törölje ezt a rovatot. Rossz ötletnek tűnik azt ide írni, hogy dolgozom, vagy bármi ezzel kompatibilis mondatot. Mivel nem mindenki tudja, hogy a Building Traffic Contoroll Manager az a portás, ezért illik esetleg megmagyarázni, hogy mi ez.

Ezt csinálom, amikor nem dolgozom: Ide, hasonlóan az előbbihez, nem jó beírni, hogy nem dolgozom. Ezenkívül kiröhögtetjük magunkat az ismerőseinkkel, ha ide olyasmit írunk be, amit tudvalévőleg évente esetleg egyszer csinálunk. Tehát az „utazom a Bahamákra”, „felújítom a tetőt” és hasonló dolgok nem általánosan jellemzőek (az első sajnos, az utóbbi remélhetőleg). Ide inkább általánosan ismétlődő dolgokat írjunk.

Kapcsolat: Semmit nem kötelező kitölteni, sőt variálhatjuk, hogy mit láthassanak ismerősök, ismeretlenek. Szerencsére történt egy értelmes fejlesztés. Mivel sokaknak vannak klub típusú ismerőseik, ezért ezek a klubok szépen le is szedték spammeléshez a címeket. Ezek után ez meg lett nehezítve, legalábbis robottal nem lehet csináltatni. Egy tanács azonban fontos. Ha itt megadsz elérhetőséget, akkor azon legyél elérhető. Hülye dolog itt: 06(90) és hasonló elérhetőségek megadása.

Munkahely: Ildomos feltüntetni, mert kevés kivételtől eltekintve ennek hiányában meg lesznek róla győződve, hogy munkanélküliek vagyunk, vagy egy módfelett alacsony, szégyellni való helyen dolgozunk. Nem fog senki messzemenő következtetést levonni belőle, sokkal inkább a hiányából. Persze vannak kivételek, pl. ha titkos CIA ügynök vagy azt nem kell feltétlenül beírni, de ez a ritkábbik eset.

Iskolák: Nem árt azt beírni mindegyik helyre, ahogyan akkor hívták az iskolát, amikor te jártál oda, mert az ismerősök esetleg így ismerik csak, nem tudják, hogy azóta hatszor átkeresztelték. Akkor is célszerű beírni egy iskolát, ha a végén nem ott végeztél, mert akikkel együtt jártál egy ideig, azok érdeklődhetnek ez alapján utánad. Népszerű amerikai, angol, francia intézmények beírása azok ismerete nélkül értelemszerűen itt is kreténség.

Fényképek: Ha nem olyan neved van, amiből 3 van az országban, akkor célszerű feltölteni magadról egy képet, mert a sok Kovács vagy Nagy között nehezen fogja valaki beszűkíteni, hogy valóban te vagy-e az illető. A feltöltött képek között szemre irritáló anyagnak számít az idegen luxuscikkekkel (autó, hajó, repülő) történő fényképezés eredményének felrakása az „én verdám” szöveggel. Hasonló módon nem túl jó fényt vet ránk, ha minden kép az „Én a Bahamákon, koktéllal”, „Én Thaiföldön, koktéllal” címet viseli. Horvátország az nem Horváthország. Az végképp rossz megoldás, ha a kutyádról is van fent kép, csak magadról nem. Pároknál a „Mi” és „Én” képaláírásnál kéretik fantáziadúsabbat kitalálni. A quad, vadvízi evezés, ejtőernyőzés is akkor jó dolog, ha azok nem egyszeri rossz élmények voltak, ráadásul 3 méter quadozás után le is szállítottak. A „Pistivel” felirat sem túl sokat mondó sokszor az ismerősöknek sem. Legalább tudjuk meg ki az a Pisti. Partyn hányós képek használata a leginkább kerülendő, később nagyon sok kellemetlenséget okozhat, mikor megjön az eszünk. Meztelen, behányós képekkel már kerülünk is a Subbára ,vagy más hasonló gyűjteménybe a neten, és menten ezrek látják lemoshatatlan szégyenünket.

erről az oldalról csippentettem ezt a kis szösszenetett:

A bejegyzés trackback címe:

https://nekemiskellegyilyen.blog.hu/api/trackback/id/tr74376069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Poroszlai Gergő 2008.07.17. 13:50:42

Milyen rohadt értelmes figura lehetsz, hogy azt tanítod, hogy hogyan töltsük ki az iwiw adatlapot. Gratulálok...."Mester"...

menzi..:) · http://nekemiskellegyilyen.blog.hu 2008.08.05. 14:32:49

én nem tanítom, hanem poénnak látom, hogy vannak akik ezzel foglalkoznak. ha nem vetted volna észre ez egy vicces oldal, itt nem kell semmit komolyan venni...


süti beállítások módosítása